Ensi silmäyksellä kaikki suojaspiraalit voivat näyttää samanlaisilta. Mutta kun katsot tarkemmin, huomaat, että on olemassa erilaisia suojaspiraaleja erilaisiin tarpeisiin.
Suojaspiraaleja käytetään yleisesti toimistoissa, julkisissa tiloissa ja teollisuudessa. Suojaspiraalin on myös kestettävä käyttöolosuhteita vaativimmissakin ympäristöissä. Esimerkiksi niiden on oltava paloturvallisia ja kestettävä kemikaaleja ja korkeita käyttölämpötiloja.
Jotkut suojaspiraalit kestävät erittäin hyvin suurta mekaanista rasitusta ja hankausta. Toiset tarjoavat nopean ja aikaa säästävän asennuksen käyttämällä asennustyökalua.
Kaikille suojaspiraaleille on kuitenkin yhteistä: ne niputtavat johtimet ja kaapelit sekä suojaavat yhdellä kertaa. Riippumatta siitä, mitä vaatimuksia ja tarpeita kaapelihallintaan sinulla on: Meillä on sinulle oikea ratkaisu.
Helawrap-halkaistu suojaspiraali tarjoaa monia etuja. Hyvien suojausominaisuuksien lisäksi asiakkaat arvostavat erityisesti sen yksinkertaista ja nopeaa asennusta - mikä säästää arvokasta työaikaa ja siten myös rahaa. Pakkauksen mukana toimitettavan asennustyökalun ansiosta asennus tapahtuu muutamassa sekunnissa - yhtä helppoa kuin vetoketjun sulkeminen. Tarvittaessa johtimet ja kaapelit voidaan poistaa tai haaroittaa halutusta spiraalin kohdasta. Lisäksi sidontaspiraali voidaan käyttää uudelleen.
Ominaisuudet ja edut
Nämä ominaisuudet tekevät HelaWrapista erityisen sopivan suojaus- ja sidontaratkaisun – mm. etätyöpaikoilla, valokuvastudioissa, varastoissa, sähköteollisuudessa tai monissa muissa teollisissa käyttökohteissa.
Katso videolta kuinka helppoa on Helawrapin asennus.
HellermannTyton tuoteohjelmassa on rautatieteollisuuden vaatiman EN45545-2 normin täyttävä halogeeniton suojaspiraali sekä halkaistu suojaspiraali.
Nämä suojaspiraalit tarjoavat optimaalisen kaapelisuojauksen myös vaativissa käyttöolosuhteissa. Tuotteiden materiaali on itsestään sammuva UL94-V0 paloluokan mukaisesti.
Huolimatta siitä, onko sinun suojeltava johdotusta uusissa raideliikennevaunuissa tai kaluston kunnostuksen yhteydessä, osana niiden säännöllistä huoltoa ja korjauksia, ohjelmamme suojaspiraalit tukevat liikkuvan kaluston pitkää käyttöikää. Ne täyttävät viimeisimmät turvallisuusstandardit ja lisäksi suojaavat johtimia ja kaapeleita iskujen ja tärinän aiheuttamilta vaurioilta.
HellermannTytonin halogeenittomat suojaletkut ja suojaspiraalit ovat käytössä useissa eri raideliikenteen käyttökohteissa:
Raideliikennekäyttökohteiden lisäksi ohjelmamme EN45545-2 normin täyttävät suojaspiraalit ovat laajasti käytössä esimerkiksi julkisissa rakennuksissa ja keskusvalmistuksessa.
Paloturvallisten suojaspiraaleiden lisäksi HellermannTyton tuoteohjelma sisältää laajan valikoiman muita tuotteita johtimien, kaapeleiden, johdinsarjojen ja suojaletkujen asennuksiin raideliikenteen käyttökohteissa esimerkiksi LED-valaisimien, pistorasioiden ja matkustajien informaatiojärjestelmien asennuksissa.
Lämpöä ja kemikaaleja kestävä suojaspiraali SBPTFE kestää korkeimman käyttölämpötila-alueen kaikista HellermannTyton -ohjelman suojaspiraaleista; jatkuva käyttölämpötila +260 °C ja lyhytaikainen lämpötilankesto maks. +350 °C
Erinomaisten korkeaa käyttölämpötilaa kestävien ominaisuuksiensa ansiosta SPTFE-suojaspiraali soveltuu erityisesti johtimien ja kaapelien sidontaan sekä suojaukseen ilmailu- ja puolustusvälineteollisuudessa.
SPTFE -suojaspiraalit ovat itsestään sammuvalla UL94 V0 paloluokan mukaisilla materiaaliominaisuuksilla suunniteltu täyttämään huomisen trendien vaatimukset.
Kyseessä on ideaalinen tuote tulevaisuuden liikkuvuuden vaatimuksiin - esimerkiksi ilmailuliikenteen käyttökohteissa, kuten kaupunkien drone-toimitusratkaisut.
Vahvarakenteinen SPF-suojaspiraali soveltuu vaativiin käyttökohteisiin, joissa vaaditaan hyvää mekaanista suojausta.
Vahvarakenteisen suojaspiraalin edut:
SPF-suojaspiraalin käyttökohteita ovat mm. metsä- ja maatalouskoneet, rakennusajoneuvot sekä öljy- ja kaasuteollisuus.
Suojaspiraali on suunniteltu ensisijaisesti niputtamaan ja suojaamaan johtimet ja kaapelit.
Toisin kuin esimerkiksi tavalliset nippusiteet tai teipit, jotka eivät ole uudelleen käytettäviä, suojaspiraaleita voidaan yleensä käyttää useita kertoja.
Halkaistut suojaspiraalit ovat ihanteellisia esiasennettujen johdotusten jälkiasennukseen. HelaWrap-halkaistut suojaspiraalit voidaan helposti asentaa jälkikäteen ilman johtimien ja kaapeleiden irrottamista tai liittimien purkamista. Asennuksen jälkeen yksittäiset johtimet tai kaapelit on mahdollista haaroittaa mistä tahansa kohtaa suojaspiraalin profiilin välistä.
Suojaspiraaleja on saatavana eri materiaaleista, eri väreissä ja eri pituuksina.
Oikean suojaspiraalin valitsemiseksi sinun tulee kysyä itseltäsi yksi kysymys:
Mitkä vaatimukset suojaspiraalin on käyttökohteessa täytettävä?
Materiaalin valinta on keskeinen tekijä. Kysy itseltäsi:
Käyttöympäristö tai - alue on tärkeä tekijä oikean suojaspiraalin valinnassa. Lisäksi ohjelmassa on suojaspiraaleita eri väreinä ja pakkauskokoina. Vaaditaanko suojaspiraalin olevan jotain tiettyä väriä esimerkiksi havaitsemista tai merkintää varten vai soveltumaan asennusympäristön värisävyihin?
Kaikissa kysymyksissä palvelemme mielellämme, Ota meihin yhteyttä tästä linkistä
Toisin kuin tavalliset suojaspiraalit HelaWrap-halkaistu suojaspiraali asennetaan omalla asennustyökalulla. Tämän ansiosta HelaWrap on mahdollista asentaa tai poistaa helposti ja nopeasti, samalla tavalla kuin vetoketju suljetaan tai avataan. SBPE-suojaspiraalit asennetaan yleensä kiertämällä nipun ympärille manuaalisesti. Tämä on hyvin yksinkertaista, mutta vie enemmän aikaa.
Suojaspiraalin asennusohje:
Vaihe 1: On tiedettävä kaapelinipun ulkohalkaisija, koska suojaspiraalin käyttöalueen minimihalkaisijan tulisi olla nipun halkaisijaa pienempi. Tämä estää kaapeleita myöhemmin luistamasta suojaspiraalissa.
Vaihe 2: Valitse tarvittavan pituinen suojaspiraali tai lyhennä sitä tarvittaessa. Aloita asennus kiertämällä suojaspiraalia nipun ympärille ja jatka vastakkaiseen päähän - samalla tavalla kuin asennat sähköteippiä kaapelin ympärille.
Vaihe 3: Jos haluat haaroittaa yksittäiset kaapelit suojaspiraalista, tee tämä tarvittavassa kohdassa suojaspiraalin kiertämisen aikana. Jos haluat tehdä tämän myöhemmin, suojaspiraali on kierrettävä takaisin oikeaan kohtaan.
Tarvittaessa voit myös purkaa suojaspiraalin kokonaan ja käyttää sitä uudelleen toisessa käyttökohteessa.
Hyvä tietää: Mitä pidempi suojaspiraalin profiilin välinen etäisyys on toisistaan asennettaessa, sitä enemmän on mahdollista taivuttaa nippua jälkikäteen. Mitä tiukemmin suojaspiraalia kierretään nipun ympärille, sitä vähemmän joustavuutta - mutta kulutuskestävyys on paljon suurempi.
Vaihe 1: Asenna niputettavat kaapelit asennustyökaluun.
Vaihe 2: Aseta asennustyökalu Helawrap -suojaspiraalin toiseen päähän.
Vaihe 3: Vedä asennustyökalu suojaspiraalin läpi.